MEĐUNARODNI DAN RADIOLOGIJE OBILJEŽEN 8.STUDENOG 2018.

MEĐUNARODNI  DAN  RADIOLOGIJE  OBILJEŽEN 8.STUDENOG 2018. U PROSTORU EDUKACIJSKOG CENTRA OB  „DR.T.BARDEK“KOPRIVNICA

                                                     RADIOLOGIJA U  KARDIOLOGIJI

                                                 SLIKOVNE METODE U  KARDIOLOGIJI

 

 

Kao spomen na dan kada je Wilhelm Conrad Röntgen davne 1895. godine otkrio rentgenske zrake i tako omogućio revoluciju u medicini, od 2012. godine se 08. studenog diljem svijeta obilježava Međunarodni dan radiologije. Cilj njegova obilježavanja je širenje svijesti o doprinosu radiologije u sigurnom zbrinjavanju pacijenata i bolje razumijevanje uloge radiologa i radioloških tehnologa u zdravstvenim sustavima. Tema ovogodišnjeg dana radiologije bila je radiologija u kardiologiji, obzirom da je oslikavanje srca jedno od područja radiologije koje se najbrže razvija i sve više dobiva na značaju.

Dan radiologije je po drugi puta obilježen u našoj bolnici predavanjima koja su pripremili djelatnici Odjela za radiologiju.

Nakon pozdrava i uvodnih riječi voditelja Odjela za radiologiju dr. Gorana Mihailovića, spec. radiologa, nazočnim djelatnicima radiologije i gostima obratio se ravnatelj naše bolnice dr. Mato Devčić, spec. anesteziologije i reanimatologije, koji je istaknuo značaj odjela radiologije u svakodnevnom radu naše ustanove.

Potom je uslijedilo predavanje ing. medicinske radiologije Marka Hisona o ulozi radiologije u suvremenoj kardiologiji, njezinim dijagnostičkim i terapijskim modalitetima.

Obzirom da s nestrpljenjem očekujemo završetak radova i početak rada MR uređaja u našoj ustanovi, ing. medicinske radiologije Benjamin Varga je priredio kratko predavanje o fizici magnetske rezonance, njenim dijagnostičkim mogućnostima, kao i indikacijama i kontraindikacijama za njenu upotrebu.

Proslava Dana radiologije je završena malim domjenkom i druženjem.

Zahvaljujemo Upravi i svim djelatnicima naše bolnice koji su se odazvali našem pozivu, kao i radiolozima i radiološkim tehnolozima iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije te se radujemo ponovnom susretu sljedeće godine.

 

Galeriju slika mozete vidjeti OVDJE