Obilježavanje Međunarodnog dana primalja

Obilježavanje Međunarodnog dana primalja

 

Dana 06.05.2019. godine u našoj ustanovi obilježen je Međunarodni dan primalja koji se inaće obilježava 05. svibnja. Već tradicionalno, tog dana rodilište otvara svoja vrata svima zainteresiranima za naše rodilište. Tako su i ove godine naše rodilište posjetile trudnice sa svojim pratnja i nekoliko doula te su prilikom upoznavanja samog prostrora imale priliku upoznati i neke od primalja te dobiti odgovre na sva svoja pitanja i samim time umanjiti strah od poroda.

Službeno obilježavanje započelo je u 14 sati u prostorijama edukacijskog centra gdje nam se je, ispred svih članova Uprave,  u pozdravnom govoru, uz čestitke i podršku u radu, obratio ravnatelj naše ustanove  dr. med. Mato Devčić, spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja i subspecijalist intenzivne medicine. Ovogodišnji slogan obilježavanja Dana primalja bio je „Primalje-zaštitnice žena“ te je pod tima naslovom predavanje održala prvostupnica primaljstva Jasminka Mrculin dok je o isključivo zdravstvenoj zaštiti žena predavanje o raku vrata maternice održao vodiltelj djelatnosti dr. med. Ivica Stanišić specijalist ginekologije i opstetricije, specijalist uže spec.-ginekološke onkologije te napomenuo kako se kvalitetnom edukacijom i dobro organiziranom prevencijom u današnje vrijeme takav oblik bolesti može efikasno spriječiti.

Druženje je nastavljeno uz aktualne teme u porodništu te razmjenu iskusava kako iz naše djelatnosti tako i iz djelatnosti sa kojima smo u svakodnevnoj suradnji.

 

GALERIJA